IELTS Listening Practice Test – 11

Last updated on November 30th, 2021 at 06:06 am

IELTS Listening free online practice test: This is the 11th test of our LISTENING Practice Test Series. All tests are based on real exam pattern and correspond to the actual level of difficulty you may find in the IELTS.

IELTS LISTENING PRACTICE TEST #11 2... x
IELTS LISTENING PRACTICE TEST #11 2021 [WITH ANSWERS] | Free online practice test

This test is divided into four sections – Section 1, 2, 3 and 4.

Section 1 is a telephone conversation between a customer and the receptionist from a courier company.

Section 2 is a briefing given by bank representative to a group of customers on how to register for online banking.

Section 3 is a discussion between two university students on a seminar they have just attended.

Section 4 is a part of a talk given by a Professor for a Marketing course in which he compares different makes & models of the type of cars called ‘Supermini’, and the students will work out advertising strategies for their final project.

You can check your answers & calculate your band scores at the end of this test. It is strongly advised to print the sample answer sheet and mark your answers on the sheet itself.

IELTS Listening free online practice test - TEST 19

Before you listen, read the options several times so that you become familiar with the information. Don’t cross out any options unless you’re sure they are wrong. If you can’t choose between two answers, write both of them down and decide later.


IELTS Listening free online practice test

SECTION 1

Audio – Section 1

Questions 1-8

Fill in the details missing from the quotation form below.

Write NO MORE THAN TWO WORDS AND/OR A NUMBER for each answer.

MONTERRAY SHIPPING – CUSTOMER QUOTATION FORM
☑️ Destination Country: Canada
☑️ Name: Marco (1) ………………………
☑️ Collection Address: (2) ………………………, Grimsby Place
☑️ Postcode: (3) ………………………

Dimensions of container
☑️ How high: (4) …………………….
☑️ How (5) ………………… : 3 metres
☑️ How wide: (6) …………………….

Contents
☑️ Television
☑️ (7) ………………………
☑️ sofa bed
☑️ (8) ………………………

Total Estimated Value: £5000

Questions 9-10

Choose the correct letter – A, B or C

9. How is Marco going to pay the cost of shipping?

A) using his parents’ credit card

B) his sister’s bank account will be debited directly

C) by charging it to his sister’s credit card

10. What type of visa will Marco have when he enters Canada?

A) a 12-month work-sponsored visa

B) a 60-day work-holiday visa

C) a visa that expires after 01 year

SECTION 2

Audio – Section 2

Questions 11-16

Complete the flowchart below.

Write NO MORE THAN THREE WORDS AND/OR A NUMBER for each answer.

send (11) ……………………………….. form and scanned copy of (12) ………………………… through the online portal, and wait for verification.

receive your personal verification (13) …………………… and input it on the linked website.

complete and submit the online (14) …………………… form.

confirm that you are the owner of the (15) …………………… supplied.

Go to the account update page and complete your online profile.
Click the (16) ………………….. to go to the activation page to activate your account.

Questions 17-20

Complete the note labels on the diagram below.

Write NO MORE THAN THREE WORDS for each answer.

IELTS Listening free online practice test - TEST 19
This test is also available on our Youtube Channel. Please Like & Subscribe !

SECTION 3

Audio – Section 3

Questions 21-25

Choose the correct letter – A, B or C

21. The man suggests that …

A) the speaker failed to put into practice the very thing she was discussing

B) a qualified expert should have made the presentation instead

C) there was too much focus on oratory skills in the presentation

22. The woman …

A) is more forgiving than the man

B) is critical of the audience’s behaviour

C) expected to feel nervous at the seminar

23. Why does the man say he could not listen?

A) because he could not stop moving about

B) because of the presenter’s fidgeting

C) because he is a poor listener

24. The man suggests the talk …

A) was over too quickly

B) lasted longer than it should have

C) was not very interesting

25. The woman suggests …

A) the man’s attitude needs to change

B) the man should give the presenter a second chance

C) the man has a lot to learn about presenting

Questions 26-30

Write the correct letter – A, B or C

What do Mike and Alma agreed about the presentation skills of the orator at the seminar?

A. excellent
B. acceptable
C. poor

Presentation skills:

26. Use of equipment ➡️ ……………..

27. Preparation ➡️ ……………..

28. Clarity of Speech ➡️ ……………..

29. Effectiveness at getting the message across ➡️ ……………..

30. Execution ➡️ ……………..

SECTION 4

Audio – Section 4

Questions 31-40

Complete the table below.

Write NO MORE THAN THREE WORDS for each answer.

31. Today’s lecture: an ………………………… of the different brands of supermini

Make & ModelStrengthsWeaknesses
Ford Fiesta🔘 affordable
🔘 not high (32) ………………………
🔘 holds its value on the second-hand car market
🔘 boot is (33) ……………………..
Vauxhall Corsa🔘 light steering
🔘 great visibility
🔘 easy to drive
🔘 economical to drive
🔘 comparatively (34) …………………..
Renault Clio🔘 stylish
🔘 dependable and (35) …………………….
🔘 extremely cramped inside
🔘 uncomfortable (36) ………………….
Volkswagen Polo🔘 enjoyable to drive
🔘 reliable and inexpensive to repair
🔘 great build (37) …………………………
🔘 engine is (38) ……………………
Peugeot 203🔘 stylish (39) ………………………
🔘 spacious
🔘 terrible driving position
🔘 basic model with no extras or any (40) ……………………..

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Answer key” collapse_text=”Answer key” ]
  1. CEBRIANATORI
  2. 25
  3. GB8 6BY
  4. 2 METRES
  5. LONG
  6. 1.5 METRES
  7. FRIDGE-FREEZER / HOME COMPUTER
  8. FRIDGE-FREEZER / HOME COMPUTER
  9. C
  10. C
  11. PROFILE REQUEST
  12. PASSPORT
  13. CODE (NUMBER)
  14. ACCOUNT REGISTRATION
  15. E-MAIL ADDRESS
  16. UPDATE BUTTON
  17. CUSTOMER DETAILS
  18. WELCOME PAGE
  19. ONLINE TRANSACTIONS
  20. SECURE (AND SAFE)
  21. A
  22. A
  23. B
  24. C
  25. A
  26. B
  27. A
  28. B
  29. B
  30. C
  31. OVERVIEW
  32. RUNNING COSTS
  33. (EXTREMELY/VERY) CRAMPED
  34. PRICEY
  35. WELL-EQUIPPED
  36. DRIVING POSITION
  37. QUALITY
  38. UNDERPOWERED
  39. INTERIOR
  40. SPECIAL FEATURES
[/bg_collapse]

About IELTS Listening free online practice [TEST 11]

This IELTS Listening free online practice test falls under ‘Easy-to-Moderate’ category. So, if you are scoring 34+/40 in this practice test you are highly likely to hit band 7 and above in the real exam setting.

I hope you find this 11th test of our ‘LISTENING 200+ Practice Test Series🎧’ useful. If you need PDF copy & official transcript of this test, please write down your Email ID in the comment section below.

Wish you best of luck in your exam.

Happy learning !!

Rajit

Rajit Kaushal is the co-founder and an active blogger at 'CIC Talks'. He is best known for his rich expertise in IELTS & Canadian Immigration🇨🇦. You can reach out to him at Instagram & Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.