IELTS Listening Practice Test – 17

Last updated on November 30th, 2021 at 06:25 am

IELTS Listening practice test pdf with answers: This is the 17th test of our LISTENING Practice Test Series. All tests are based on real exam pattern and correspond to the actual level of difficulty you may find in the IELTS.

IELTS LISTENING PRACTICE TEST #17 2... x
IELTS LISTENING PRACTICE TEST #17 2021 [WITH ANSWERS] | Listening test pdf w/ transcript

This test is divided into four sections – Section 1, 2, 3 and 4.

Section 1 is a conversation between an international student and accommodation department.

Section 2 is a recording about tours & trails.

Section 3 is a conversation between two students about a project they are working together.

Section 4 is a lecture about Geo-tourism.

You can check your answers & calculate your band scores at the end of this test. It is strongly advised to print the sample answer sheet and mark your answers on the sheet itself.

IELTS Listening practice test pdf with answers - TEST 25

Listening questions always appear in the same order as the correct answers in the script. So you will hear the answer to question 01 before the answer to question 02, for example.


IELTS Listening practice test pdf with answers

SECTION 1

Audio – Section 1

Questions 1-3

Complete the form below.

Write ONE WORD OR A NUMBER for each answer.

UNIVERSITY ACCOMMODATION DEPARTMENT
The caller wants accommodation for international students.

Student Name ➡️ Maria Teresa (1) ………………. Vila
Student Number ➡️ (2) ……………………….
Faculty ➡️ Modern (3) ……………………….
Starting ➡️ September 01

Questions 4-7

Complete the table below.

Write ONE WORDS AND/OR A NUMBER for each answer.

Name of BlockLocationRent
The TrigonLocated near (4) ………………………. and main campus(5) £………………………. per week
The CubeLocated near (6) ………………………. entrance to campus(7) ………………………. room options
– 1 bedroom = £180 per week
– 2 bedrooms = £110 per week per person

Questions 8-10

Choose THREE letters, A-E

Which THREE of the following are features of The Cube?

A. parking garage
B. laundry room
C. ensuite bathroom
D. kitchen
E. study bedroom
This Listening practice test is also available on our Youtube Channel. Please Like & Subscribe !

SECTION 2

Audio – Section 2

Questions 17-20

Complete the table below.

Write NO MORE THAN THREE WORDS AND/OR A NUMBER for each answer.

TOUR OPTIONS

NameSizeTimes
Woodland tour and trail10 jeeps (17) …………………………. people per jeepMornings: 8 A.M.
Afternoon: (18) ……………….. P.M
Evening: 7-11 P.M
Family (19) ………………………….1 jeep/jeeps if (20) …………………………. partyWhole day
From 10 A.M till 11 P.M

SECTION 3

Audio – Section 3

Questions 21-27

Choose the correct answers – A, B or C

Write your answers in boxes 21-27 on your answer sheet.

21) Jess wants to start the meeting by …

A. organising his notes

B. taking a photo

C. reviewing the objectives for the project

22) What are Matt and Jess planning to study?

A. different species of insects

B. different species of plants

C. old photos

23) How far apart are the plots supposed to be?

A. 12 feet apart

B. 10 meters apart

C. 10 miles apart

24) Where can the bamboo sticks be purchased?

A. department stores

B. toy shops

C. gardening centres

25) One person throws the frame and the other person …

A. turns on the spot

B. smiles and waves

C. marks out the squares

26) The instructions sound complicated because …

A. they are in writing

B. there is so much turning around

C. there are so many squares

27) Jess thinks Matt should do the throwing because …

A. he has more experience

B. he has a stronger arm

C. he is more accurate

Questions 28-30

Write the correct letter – A, B or C, in boxes 28-30 on your answer sheet.

What do Matt and Jess decide about each of the possible locations?

A. they will go there
B. they might go there
C. they will not go there

Locations

28) the lowland around the marsh ……………………

29) behind the beach ……………………

30) behind the headland near the bay ……………………

SECTION 4

Audio – Section 4

Questions 31-34

Choose the correct answers – A, B or C

Write your answers in boxes 31-34 on your answer sheet.

31) Compared to other countries, tourism has …

A. the most young customers

B. the biggest impact on people

C. only indirect impact

32) In global tourism, there is a …

A. 97% economic leakage

B. 90% chance of failure

C. about 9% economic failure

33) Some countries with high levels of tourism still have …

A. poor accommodation

B. great poverty

C. large national debt

34) Geo-tourism is all about …

A. reducing pollution from industry

B. increasing number of travellers

C. providing a fair reward for service

Questions 35-40

Complete the notes below.

Write ONE WORD AND/OR A NUMBER ONLY for each answer.

PROJECT WITH WORLD BANK

Developing technology platform
☑️ brings grass-root products to locals
☑️ avoids (35) …………………. men

Volunteering
☑️ many teens schedule (36) …………………. – year between school and university
☑️ volunteering organisations charge up to (37) £………………….

Geo-tourism
☑️ customers are looking for organisations that can suggest (38) …………………. projects.
☑️ organisers would charge flat (39) ………………….
☑️ this would make for a good (40) …………………. for each customer

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Answer key” collapse_text=”Answer key” ]
  1. GONZALEZ
  2. SHU300715PG
  3. LANGUAGES
  4. STATION
  5. £99
  6. WEST
  7. 2
  8. C/D/E
  9. C/D/E
  10. C/D/E
  11. 10
  12. (STRAIGHTFORWARD) WALKING
  13. ROCK CLIMBING
  14. GAVE UP
  15. 2
  16. SCHOOL
  17. 8
  18. 2
  19. EXCLUSIVE
  20. LARGE
  21. C
  22. B
  23. B
  24. A
  25. C
  26. A
  27. B
  28. C
  29. C
  30. A
  31. B
  32. A
  33. B
  34. C
  35. MIDDLE
  36. GAP
  37. £3500
  38. WORTHWHILE
  39. FEE
  40. COMMISSION [/bg_collapse]

About IELTS Listening practice test pdf with answers [TEST 17]

This IELTS Listening practice test pdf [with answers] falls under ‘Easy-to-Moderate’ category. So, if you are scoring 34+/40 in this practice test you are highly likely to hit band 7 and above in the real exam setting.

I hope you find this 17th test of our ‘LISTENING 200+ Practice Test Series🎧’ useful. If you need PDF copy & official transcript of this test, please write down your Email ID in the comment section below.

All the best !!!

Rajit

Rajit Kaushal is the co-founder and an active blogger at 'CIC Talks'. He is best known for his rich expertise in IELTS & Canadian Immigration🇨🇦. You can reach out to him at Instagram & Twitter.

3 thoughts on “IELTS Listening Practice Test – 17

Leave a Reply

Your email address will not be published.